Erori centrale termice - top 10 defectiuni comune

Erori centrale termice - top 10 defectiuni comune

O centrala termica, indiferent de tipul ei, este solutia ideala pentru confortul locuintei. Chiar daca orice model poate incalzi orice suprafata utila, centralele termice pot intampina si erori. Acestea pot fi remediate imediat cu ajutorul unui specialist service, insa este important ca ele sa fie depistate in timp util.

Cele mai frecvente erori ale centralelor termice

Vorbim despre erori centrale termice, care pot aparea in cazul oricarui echipament. Centrale termice pe gaz, centrale termice pe lemne, centrale termice electrice sau centrale termice pe peleti.

Centrala termica nu incalzeste caloriferele. Cu siguranta ai auzit de calorifere neincalzite suficient, chiar daca centrala termica este pornita la o temperatura ridicata. Pentru a te asigura ca nu intampini aceasta defectiune este indicat sa optezi pentru o spalare chimica si, de asemenea, sa montezi filtre de impuritati. Este indicata si o aerisire a caloriferelor, daca este imperios necesar. Aceste actiuni le stabilieste o persoana specializata in service centrale.

Se aude un suierat in centrala. Atunci cand se aud zgomote ciudate in centrala este posibil sa se fi depus pe schimbatorul de caldura, in placi, mai mult calcar provenit de la apa dura, care sa provoace aceste zgomote.

Sunt probleme cu termostatul de ambianta. Este posibil ca termostatul de ambianta sa isi piarda precizia, adica sa nu mai functioneze corect cand trebuia. Daca termostatul porneste sau se opreste cand nu trebuie, atunci este indicat sa apelezi la servicul de service centrale si sa incerci schimbarea termostatului de ambianta.

Presiune prea scazuta la centrala termica. Daca se intampla sa descoperi constant o presiune scazuta la centrala, atunci s-ar putea sa fie provocata din cauza pierderilor de apa in circuit. De asemenea, pot exista probleme in ceea ce priveste supapa de siguranta, care poate fi defecta ori robinetul de incarcare sa fie stricat.

Scurgeri si picuraturi. Pentru a determina cauza acestor scurgeri si picuraturi este indicat sa descoperi locul in care apar scurgerile si sa chemi un personal calificat in acest sens, pentru a depista cauza.

Centrala termica se opreste singura de mai multe ori. Cauza opriri centralei termice in mod constant poate fi presiunea scazuta a apei din instalatie, dar si probleme cu termostatul de camera, cu circulatia apei sau cu pompa de circulatie.

Centrala termica nu porneste. Este important sa fie verificate apa, curentul electric si gazul. Daca unul dintre aceste elemente nu functioneaza, atunci centrala termica nu are cum sa functioneze. Daca este o problema cu curentul, in momentul in care alimentarea cu energia electrica a fost reluata, atunci va porni automat si centrala.

Flacara centralei nu se aprinde. Cauza poate fi temperatura apei din cazan, care nu trebuie sa fie superioara celei reglate. De asemenea, poate fi cauza unui robinet de gaz inchis ori din cauza avariilor cazanului. In momentul in care ledul rosu este aprins, atunci si sistemul trebuie rearmat.

Centrala nu ofera apa calda sau caldura. Trebuie verificata presiunea de apa, termostatul de ambianta, dar si daca toate tevile sunt in regula. De multe ori, tevile sparte pot duce la defectiuni precum lipsa apei calde. Verificarile se fac de catre o persoana specializata.

Centrala ingheata. Trebuie evaluate componenetele centralei, pentru a verifica daca acestea sunt defecte. De regula, cand centrala ingheata trebuie verificata teava de condens, daca vorbim despre o centrala termica in condensatie.