Diferentele dintre caloriferele de aluminiu, cele de otel si cele din fonta

Diferentele dintre caloriferele de aluminiu, cele de otel si cele din fonta

Calorifere de aluminiu, calorifere otel sau calorifere fonta - toate aceste produse au caracteristici diferite, avantaje si dezavantaje.

Din ce in ce mai des se simte nevoia inlocuirii vechilor calorifere fonta. Cel mai adesea, acestea si-au pierdut aspectul elegant sau au diverse probleme. In consecinta, multe persoane iau decizia de a le inlocui. Posibilitatile sunt multiple: calorifere de aluminiu, calorifere otel sau noi modele de calorifere fonta.

Caloriferele de aluminiu:

Sunt cele mai potrivite pentru incalzirea cu agent termic si foarte populare printre proprietarii de locuinte. Acestea sunt foarte durabile si au, in general, o garantie lunga acordata de producator. Sunt realizate din aluminiu de calitate superioara si isi pastreaza aspectul un timp indelungat.

Aceste calorifere de aluminiu au puteri termice mari pe metrul liniar, avand cel mai bun randament termic in instalatiile cu centrale termice murale. Se incalzesc repede, insa prezinta dezavantajul ca se si racesc mai repede decat cele de fonta si sunt ceva mai zgomotoase. Un avantaj il constituie si faptul ca au o greutate redusa.

Caloriferele din otel:

Prezinta o buna rezistenta la presiuni si temperaturi maxime. Se monteaza usor in diverse variante si moduri de amplasare. Sunt economice, avand cel mai bun raport putere termica/pret dintre toate categoriile. Au, de asemenea, o inertie termica scazuta si distribuie caldura in camere intr-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, prezinta si dezavantaje: durata de viata redusa, necesitatea tratarii apei din instalatii.

Caloriferele din fonta:

Desi poate parea ca au un aspect invechit, sunt eficiente, dezvoltand puteri termice mari si creeaza senzatia unui confort termic mai mare decat in cazul caloriferelor de otel. Se incalzesc mai greu, dar se racesc la fel, conservand mult timp caldura. Caloriferele fonta sunt eficiente atat pentru incalzirea centralizata, cat si pentru cea cu centrala termica de apartament, in cazul in care
aceasta functioneaza la temperatura redusa. Au o durata de viata extrem de mare si sunt deosebit de rezistente la coroziune. Singurul lor dezavantaj ar fi de ordin estetic, desi uneori aspectul usor invechit poate da bine intr-un interior clasic.

Fiecare dintre aceste calorifere vine cu avantaje si dezavantaje, acestea putand ajuta potentialul cumparator sa ia decizia potrivita.