Top 9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre centralele in condensatie
Oricine isi doreste o casa calduroasa mai ales cand vremea rece isi intra in drepturi. In pragul iernii, cei nepregatiti cauta solutii peste solutii, care sa le aduca un maximum de caldura, costuri mici la facturi, aspect modern s.a. In plus, din ce in ce mai multe persoane cauta, in ultima vreme, solutii mai putin poluante pentru mediul inconjurator. De aceea, recomandarile calduroase ale specialistilor sunt centralele termice in condensatie.
Cum functioneaza o centrala termice in condensatie?
Pe scurt, principiul dupa care functioneaza centralele termice in condensatie este, dupa cum ii spune si numele, condensarea. Procesul de condensare se realizeaza prin transformarea vaporilor din stare gazoasa in stare lichida. Altfel spus, in cadrul functionarii unei centrale termice in condensatie, vaporii evacuati in urma arderii combustibilului iau contact cu schimbatoarele de caldura si sunt ulterior transformati in apa calda.
Ce trebuie sa stii despre centralele termice in condesatie?
- Sunt usor de instalat. Desi, la prima vedere, procesul de functionare a centralelor termice in condensatie pare extrem de complex, mult mai complicat decat cel al centralelor termice obisnuite, in realitate singura piesa suplimentara de care aveti nevoie este o teava de scurgere pentru apa condensata. Majoritatea centralelor termice de la Berluni au un kit de evacuare incoporat.
- Datorita evolutiei tehnologiei, centralele termice in condensatie sunt rezistente in timp. Investitiile majore facute pentru dezvoltarea acestor tehnologii au reusit sa confere un caracterul durabil centralelor termice in condensatie.
- Existenta unei tevi de scurgere pentru condens. Asa cum este precizat si la punctul 1, pentru functionarea eficienta a centralei, trebuie sa instalati o scurgere pentru apa condensata. In cazul centralelor, vaporii de apa sunt evacuati, dar in cazul centralelor termice in condens, acestia se scurg si devin agenti suplimentari de furnizare a caldurii.
- Sunt rentabile si economice. Desi sunt mai costisitoare in momentul achizitionarii, centralele termice in condensatie reusesc sa compenseze pe parcurs, asta datorita consumului redus de combustibil folosit. Acestea reusesc sa economiseasca consumul de gaze cu pana la 30% pe an.
- Au o eficienta energetica sporita in comparatie cu centralele clasice. Gratie tehnologiei avansate, randamentul acestor centrale ajunge pana la 110%.
- Centrala termica in condesatie este mai putin poluanta. Datorita eficientei ridicate a centralelor termice in condensatie si reducerea consumului de gaz utilizat, aceste sisteme de incalzire se claseaza drept o solutie ecologica si mai putin daunatoare mediului inconjurator.
- Usor de folosit si de mentinut. Comparativ cu centralele traditionale, centralele termice in condens au un sistem de utilizare foarte simplu. Totul se rezuma la apasarea unui buton si la rotirea selectoarelor rotative laterale.
- Au un design modern. Tehnologia avansata isi pune amprenta si in aspectul exterior al centralelor. Sunt usor de integrat in locuinte, iar diferenta fata de centralele conventionale o face display-ul acestora. In plus, nu necesita un spatiu foarte mare pentru amplasare.
- Reglare automata a temperaturii. Sistemul modern de incalzire are incorporat un display care va permite vizualizarea unor informatii utile: numarul de ore de functionare, temperatura exterioara precum si numarul de aprinderi. Astfel, poti avea un control asupra temperaturii dorite si a economisirii cand este cazul.