Cum sa alegeti centrala termica potrivita pentru locuinta?

Cum sa alegeti centrala termica potrivita pentru locuinta?

Cand alegeti o centrala termica potrivita nevoilor dumneavoastra, este important sa discutati cu specialistul care va proiecta instalatia. Acesta va oferi informatii foarte importante referitoare la tipul de centrala care s-ar potrivi in locuinta, precum si explicatiile necesare privind avantajele si dezavantajele pentru centrale termice.

Criterii de selectie a unei centrale termice

In primul rand, trebuie ales tipul de centrala. Puteti opta pentru o centrala conventionala sau pentru o centrala prin condensatie. Centrala prin condensatie ofera avantajul recuperarii unei parti din vaporii de apa din gazele de ardere, printr-un schimbator de caldura. Principalul beneficiu este reducerea consumului de combustibil, dar pretul este mai mare si conditiile ceva mai restrictive in ceea ce priveste izolarea imobilului. Centralele conventionale sunt eficiente pentru locuintele de tip apartament ce se gasesc in blocuri. Au un pret mai mic, dar inregistreaza si un consum mai mare de gaze.

In al doilea rand trebuie stabilita puterea necesara pentru viitoarea centrala termica. Pentru a putea face acest lucru, mai multi factori sunt luati in calcul: volumul de incalzire, pierderile termice, particularitatile climatice etc. Treptele de putere pentru o centrala termica, atat cele minime cat si cele maxime, au valori standard.

Un alt criteriu foarte important de luat in calcul este tipul de montare. Centrala murala este de preferat in locuintele de la bloc, fiind mult mai usor de instalat, iar centrala termica de pardoseala este recomandata pentru case, vile si incaperi mari.

Pentru a avea asigurarea ca achizitionati cea mai buna centrala termica, este necesar sa verificati si alte caracteristici: randamentul, presiunea minima, termenul de garantie.

Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le urmariti atunci cand sunteti in cautarea unei centrale termice pentru locuinta dumneavoastra. Puteti alege o centrala electrica, o centrala pe lemne, o centrala termica in condensatie, important este sa fie potrivita pentru nevoile si conditiile dumneavoastra.