5 moduri simple prin care să ai o casă călduroasă pe timpul sezonului rece

5 moduri simple prin care să ai o casă călduroasă pe timpul sezonului rece

Costurile pentru încălzirea locuinței cresc de la an la an. Și, în timp ce majoritatea persoanelor neglijează aceste majorări de cheltuieli, este important ca tu să te asiguri că faci tot ceea ce ține de tine pentru a fi cât mai eficient din punct de vedere al resurselor pe care le ai la dispoziție. Poți alege montarea unei centrale termice de ultimă generație, însă o astfel de operațiune poate reprezenta un efort financiar prea mare pentru bugetul pe care îl ai la dispoziție momentan.

De aceea, mai jos ți-am enumerat 5 moduri simple și ieftine prin care te poți asigura că locuința ta va fi mai călduroasă pe parcursul sezonului rece care ne stă înainte.

Folie de aluminiu

Una dintre modalitățile ieftine prin care să eviți pierderea de căldură de la calorifere, în special cele montate pe un perete exterior, este atașarea de folie de aluminiu pe peretele situat în spatele caloriferului. Această soluție previne dispersarea căldurii prin peretele rece, reflectând-o spre spațiul încăperii.

Lumina soarelui

Deși este indicată utilizarea perdelelor cât mai groase, pe parcursul zilei este recomandat să se permită pătrunderea razelor solare în încăperile locuinței tale. Este important să utilizezi cât mai multă căldură provenită în mod gratuit și natural, așa cum este și cazul luminii de la soare. Jaluzelele și perdelele ar trebui să fie strânse pe timpul zilei, și apoi trase la loc odată cu apunerea soarelui, pentru a maximiza potențialul retenției de căldură al locuinței tale.

Calorifere

Evită să amplasezi mobilier de dimensiuni mari în fața caloriferelor. Deși pe termen lung nu reprezintă un impediment, canapeaua ta favorită care a fost poziționată lângă caloriferul din living va îngreuna procesul de încălzire a acestei încăperi.

Perdele

Perdelele groase reprezintă una dintre principalele moduri prin care poți evita pierderea căldurii din locuința prin ferestre. Există și perdele special create pentru a preveni dispersarea căldurii din camere, iar acestea sunt o alternativă ieftină la alte modalități mai complexe de prevenirea a pierderii de căldură. Același procedeu poate fi utilizat și la ușile de acces în locuință.

Acoperă podelele

Cel puțin 10 procente din pierderea de căldură are loc prin suprafața podelelor, dacă acestea nu sunt izolate. Covoarele au fost create cu un motiv: pentru confort, fie că este vorba de menținerea căldurii sau asigurarea unei suprafețe plăcute la contact pentru picioarele noastre. De aceea, este recomandată utilizarea covoarelor pe suprafețele reci de podea din locuința ta.